Poradna Lednice


Autor: | Vloženo: 07.12.2010 000 10:12 | Témata: Poradna Lednice

Americká lednice LG gwp207flqv zapojení vody a filtru

chtěla bych se zeptat, kam umístit filtr u této lednice a jak zapojit vodu? Návod byl v angličtině a nejasný

  • -vr-

    -vr-

    23. února 2011

    Zdravím, nedávno jsme pořídili podobný (téměř identický) model. Předpokládám, že to bude podobné, tedy že má externí filtr, který se umisťuje na přívodní hadičku (tu tenkou bílou, která byla dodána spolu s ledničkou). Přípojka na vodu je v zadní spodní části lednice, za mrazákem, skoro ve spodním rožku. Na matce byl modrý ochranný plastový kryt. Ten odstraníte. Je pod ním matka, kterou odšroubujete. Navléknete ji na tu bílou hadičku. Hadičku nasunete na zmiňovanou koncovku přívodu na lednici a matku zase dotáhne. Tím hadičku zajistíte. Naměříte si potřebnou délku hadičky k přívodu (ventilu) vody (budete na ni umisťovat ještě ten filtr, takže o délku filtru kratší. když si ale necháte malou rezervu, řekněme 20 cm, nic se nestane. Hadičku zaříznete, nebo zastřihnete tak, aby byl konec kolmý (kruhový, ne elipsový). Potom hadičku ještě jednou přeříznete v místě, kam chcete umístit filtr. Druhý konec hadičky, co je připojena k lednici, nasunete do koncovky filtru, na kterém NENÍ šipka a zajistíte. Jsou dva druhy upevnění filtrů. Buď na nasunutí a zajištění matkou, jako to je na lednici, nebo druhý, u kterého se pouze hadička zasune tak hluboko do filtru, jak to jde, a koncovka se zajistí přiloženou podložkou (malý červený čvončlík). Druhou odříznutou část hadičky připojíte obdobně jedním koncem do filtru ze strany se šipkou FLOW a druhým k přívodu vody (pračkový ventil) pomocí koncovky, která je také součástí dodávky. To je celé kouzlo. Pak už jen zkontrolujete, jestli to někde nekape.
    Ještě dvě upozornění:
    1) Šipka FLOW, která by logicky měla ukazovat ve směru vody, se ve skutečnosti zapojuje přesně naopak, tedy tak, aby ukazovala směrem k ventilu/vodovodní přípojce, nikov k ledničce. V opačném případě si vypláchnete karbon z filtru do nádobky na vodu v lednici, jako se to napoprvé podařilo mě.
    2) Pokud budete mít připojení k vodovodní (pračkové) přípojce pouze nasouvací, nezkoušejte napouštět sklenici vodou z dávkovače lednice ve chvíli, kdy budete mít vodu zastavenou ventilem (tím, co čouhá ze zdi). V hadičce klesne tlak a napojení na ventil by se mohlo částečně uvolnit a začít prokapávat.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (45)
    • Ne (1)
  • Vejtruba

    Vejtruba

    15. dubna 2011

    zdravim. zakoupil jsem am.lednici samsung, a v navodu je filtr se sipkou, kdy sipka ukazuje smer prutoku vody. Je to pomerne logicke, a anglicky FLOW znamena PRUTOK. Takze jak popisujete ze sipka by mela ukazovat smerem k privodu a ne k lednici ??????
    No nemam dostatecne dlouhou hadicku k privodu vody, takze zatim bez vody.
    V servisu mi nabidli prodlouzeni hadicky i se spojkami 5m za 860,-Kc, coz jsem odmitl.
    Pokud mate nekdo zkusenost, kde hadicku za normalni peniz poridit, budu jen rad.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano (14)
    • Ne (2)

Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.