Poradna Bosch KGN 39VW45

Autor: | Vloženo: 08.03.2020 000 23:05 | Témata: Poradna Bosch KGN 39VW45

Otevírání dveří. Těsnění mrazáku.

Dobrý den.

Po otevření a zavření lednice, nejdou asi minutu dveře znovu otevřít, což je neskutečně otravné.
Zvláštní je, že se to děje jen u horních dveří chladničky. Efekt podtlaku bychom očekávali spíše u dveří mrazáku, kde je teplota výrazně nižší a těsnění by mělo perfektně těsnit. Ale paradoxně jdou dveře mrazáku otevírat až velmi snadno a opakovaně, jakoby ani řádně netěsnily.

Jak je možné, že se efekt podtlaku neprojeví u dveří mrazáku a jdou stále dokola otevírat? Je to vůbec v pořádku?

Děkuji za odpověď.

  • 20. března 2020 - Oficiální zástupce značky Bosch

    Dobrý den, je to díky kvalitnímu těsnění. Po otevření a zavření chladničky se díky teplejšímu okolnímu vzduchu, který se dostane dovnitř, vytvoří podtlak, který přisaje dveře silněji, jedná se o přirozenou vlastnost spotřebiče.
    Opětovné otevření doporučujeme cca po 3-5 minutách, kdy se teplota v chladničce srovná a podtlak se uvolní.
    Proč se tak neděje u mrazáku? U NoFrost chladniček je z mrazáku odváděn vzduchovým kanálem se zpětnou klapkou studený vzduch do prostoru lednice. Díky tomu v mrazící části podtlak nevzniká a dveře jdou opětovně otevřít bez tohoto efektu.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
    • Petr

      20. března 2020 - Petr

      Dobrý den, děkujeme Vám za odpověď.

      Čekat u chladničky opakovaně 3-5 minut na její otevření je neskutečně nekomfortní a pro zákazníka doslova otravné, protože to degraduje její funkčnost. Pokud to šlo vyřešit u mrazáku, měl by výrobce také zapracovat na řešení u horní "chladničky". My jsme z lednice jednoznačně zklamaní.
      Bohužel je nevyhovující taktéž světlo, protože je nedostatečné. Též je nedostatečná variabilita rozmístění poliček. Předchozí lednice Electrolux byla pro uživatele mnohem více vychytaná a funkčně domyšlená, i v detailech. Příště si značku Bosch nekoupíme.


    • Bosch

      24. března 2020 - Oficiální zástupce značky Bosch

      Dobrý den,

      je mi líto, jaký máte ze spotřebiče dojem. Nemyslím si, že je možné srovnávat Vaši původní lednici ať už od Elektrolux, nebo jiné značky. Technologie se vyvíjí, těsnění je kvalitnější, spotřeba energie je nižší... Co se týká podtlaku v chladničce, o jeho příčinách jsem již psala, to dále souvisí i s objemem chladícího a mrazícího prostoru. Při otevření dveří mrazáku se do prostoru nedostane tolik teplého vzduchu z okolního prostředí, jako do lednice, díky šuplíkům a chladnějšímu vzduchu v mrazáku. Tím není podtlak tak znatelný. Pokud tedy lednici otevřete dříve, než se tlak vyrovná, je třeba počítat s tím, že půjdou dveře lednice hůř otevřít.
      Co se týká světla, nabízíme i modely, které mají oproti modelu KGN39VW45 osvětlení i z boku a to modely ze serie 6 a 8.

      Děkuji za Váš názor a přeji hezký den Hanka


Tato otázka byla již uzavřena, protože na ni nikdo během posledních 90 dnů neodpověděl.

Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.